top of page

Societat de Caçadors l'Alzina de Palau Solità i Plegamans

( Barcelona )

Societat de Caçadors l'Alzina de Palau Solità i Plegamans ( Barcelona )

Entitat registrada al consell català de l'Esport. Federada a la Representació Territorial de la FCC a Barcelona.

Creació de la Societat 01/08/1992

 

Area Privada de Caça. Matricula de vedat B-10.347 . Pràctica la seva activitat en terrenys privats.

 

Nif G 59542381

La societat està composta únicament per caçadors del poble amb el que el respecte cap a les espècies i el cuidat del terme és cosa de tots, mantenint una estreta col•laboració amb els agricultors, ramaders i propietaris per a una major protecció medi ambiental, per a això comptem amb l'ajuda d'un guarda de camp el qual a banda de realitzar funcions de guarderia, també realitza vigilàncies de masies i a l'estiu un control més exhaustiu cara a la prevenció d'incendis.
Podríem dir, que la meitat del terme és agrícola, destacant el blat com principal conreu, sense deixar de costat el gira-sol, l'ordi, faves, pèsols i algun conreu més de regadiu.

L'altra meitat del terreny és de bosc, format sobretot d’alzines, roures i pins, destacant com principal massa de vegetació els esbarzers.


Com principals espècies cinegètiques destaquen la tudó, el conill, la perdiu , el faisà, la becada , el tord. Pel que fa a la caça major el porc senglar i al 2020 comencem a tenir una població estable de cabirol.

 

En el cas del porc senglar protagonitza cada anys  diferents accidents de trànsit dins el terme municipal. La societat cada any treballa per minimitzar aquests accidents, de igual forma pel que fa als danys a l'agricultura.

 

La caça major únicament es practica amb una única colla i en la modalitat de batuda, organitzada per la pròpia junta directiva. Sempre, amb col·laboració de policia local i Ajuntament.


Cal destacar la mitja veda, és aquí on el caçador gaudeix amb amplies captures de tudons i tórtores. Per desgràcia es collita amb antelació a l'obertura de la mitjana veda i això influeix negativament en les guatlles, les quals abandonen el vedat sense esperar al començament de la veda.
 


Una bona gestió i cuidat dels nostres camps, ens permet realitzar aquestes magnifiques tirades de tudó. Encara així, continuem amb el nostre afany de superació, millorant les condicions i gestions per tal de que en un futur continuar practicant el que més ens agrada, la caça.

bottom of page